sábado, 11 de junio de 2011

Modelos de cartas de solicitud de suspensión de fase de información pública y de alegaciones contra la Autopista Eléctrica (Pallars)


Como ya os dijimos hace unos días, hemos creado una página en este blog para recoger en ella plantillas con alegaciones tipo de manera que, simplemente, descargándolas y personalizándolas, todo afectado (asociación o particular) pueda fácilmente alegar dentro del limitado plazo establecido para ello. De momento, sólo teníamos alegaciones tipo para la zona del municipio de Graus (aunque, como ya os anunciamos, esperamos tener un modelo básico para cualquier zona este próximo miércoles).
Por otra parte, hoy mismo nos han enviado nuestros compañeros del Pallars una serie de modelos muy sencillos y muy fáciles de distribuir y personalizar, adaptados, lógicamente, al territorio catalán afectado por el proyecto de Autopista Eléctrica.
Os ofrecemos al pie de la entrada los enlaces para la descarga de estos documentos junto con el mail que nos envían, que da cuenta de la situación en la que nos encontramos, de las razones por las que nos oponemos al proyecto de Autopista Eléctrica y de los medios que tenemos en este momento para poder oponernos a ella, aclarando la forma en que deben dirigirse a la administración.
Conviene, obviamente, que se dé la máxima difusión a este mail y a los documentos que van asociados a él, que también se recogen ya en la página a la que antes nos referíamos.

Com ja us vam dir fa uns dies, hem creat una pàgina en aquest blog per recollir-hi plantilles amb al·legacions tipus de manera que, simplement, descarregant-les i personalitzant-les, tot afectat (associació o particular) pugui fàcilment al·legar dins del limitat termini establert per a això. De moment, només teníem al·legacions tipus per a la zona del municipi de Graus (encara que, com ja us anunciem, esperem tenir un model bàsic per a qualsevol zona aquest proper dimecres).
D'altra banda, avui mateix ens han enviat els nostres companys del Pallars una seriï de models molt senzills i molt fàcils de distribuir i personalitzar, adaptats, lògicament, al territori català afectat pel projecte d'Autopista Elèctrica.
Us oferim al peu de l'entrada
els enllaços per a la descàrrega d'aquests documents juntament amb el mail que ens envien, que posa de manifest la situació en que ens trobem, de les raons per les quals ens oposem al projecte d'Autopista Elèctrica i dels mitjans que tenim en aquest moment per poder oposar-nos a ella, aclarint la forma en què han de dirigir-se a l'administració.
Convé, òbviament, que es doni la màxima difusió a aquest mail i als documents que van associats a ell, que també es recullen ja a la pàgina a la qual abans ens referíem.

Mapa (elaborado a partir del presente en el EIA del proyecto de Autopista Eléctrica) en el que se puede observar la afección por Contaminación Acústica en la zona del Pallars Jussà que atravesaría la línea (hacer click para ampliar)
Nomes queden 15 dies per aturar l'Autopista Elèctrica!!!! Indigna't i mou-te contra la MAT!!
Llegeix-t'he això:
Red Eléctrica Espanyola ja ha posat a informació pública el projecte del traçat de la MAT "Peñalba-Arnero-Isona", i ho han fet en les dates de constitució dels ajuntaments, de manera que aquests tenen poc marge per presentar les al·legacions. T'adjunto en aquest mail el document per presentar la teva al·legació. Si no saps de que va o encara no n'estàs convençut/da... llegeix-te el que segueix:
  • Per què NO la necessitem?
    • Perquè al territori produïm més energia de la que consumim.
    • Perquè al Pallars Jussà ja hi ha 7 línies d’alta tensió que sumen un total de gairebé 350 Km.
  • Per què diuen que la volen FER?
    • Per evitar errades del subministrament (recordeu grans problemes de subministrament els darrers anys?)
    • Per connectar Aragó i Catalunya elèctricament (ja hi ha 3 línies que ens connecten)
    • Per a assegurar el manteniment de l'AVE (i mentrestant, nosaltres tenim una sola línia de tren que descarrila...)
  • Què ens suposaria la MAT al Pallars?
    • Un fort impacte visual: imagina’t una torre de l’alçada de 66 i 75 metres (un edifici de 16 plantes) en llocs com el Castell de Mur, l’Espona o els Masos de Llimiana.
    • Una agressió mediambiental irreversible: tala dels boscos col·lindants a la línia, perill de col·lisió de les aus i major risc d’erosió i pèrdua de sòl durant la realització de l’obra.
    • Possibles efectes en la salut: hi ha estudis mèdics a nivell internacional que relacionen algunes malalties amb els camps electromagnètics que creen aquestes torres.
  • Què en trauríem?
    • RES DE BO, la MAT limitaria el possible desenvolupament del turisme a la nostra comarca, una de les poques oportunitats de créixer econòmicament.
    • Aquest projecte NO CREA llocs de treball NI infraestructures d’ús per al territori.
  • Per què aquí?
    • Perquè som pocs?
    • Perquè estem callats?
DEMOSTREM QUE POTSER SOM POCS PERÒ QUE FAREM MOLT SOROLL.

ATURAR LA MAT ÉS POSSIBLE!!!

El transvasament de l’Ebre, l’abocador de la Conca de Barberà, la MAT de Gasteiz-Castejón al País Basc...
SI ELLS HAN POGUT, NOSALTRES TAMBÉ!!!!!
ACTUEM!

Hem de presentar el màxim d’al·legacions possibles abans del 22 de JUNY i ens calen per triplicat. Els anys 1999 i 2005 dos projectes similars de Red Eléctrica Espanyola van ser desestimats pel Tribunal Suprem. ATUREM-LA JA!
Cal signar els documents per triplicat i presentar-los als punts de recollida.

Al Pallars Jussà a Tremp:
Centre Cívic Tarraquet: c/ Alcalde Rosell, 8-10 baixos 25620 (TREMP)
Al Pallars Sobirà a Sort:
Ateneu de la Muntanya: Plaça Major nº 5 25560 (SORT)
Per qualsevol dubte truqueu al telf.:
696 53 51 99 / 698 85 56 61
Enllaços de descàrrega dels documents:

No hay comentarios:

Publicar un comentario