martes, 12 de julio de 2011

¿Esto es lo que nos deparan los planes de Red Eléctrica de España para nuestro territorio?

Llevamos años ya luchando para que se reconozcan las graves afecciones de los campos electromagnéticos para la salud humana y el Medio Ambiente, pese a lo cual, de manera recurrente, nos encontramos con las afirmaciones procedentes de las empresas eléctricas y de telefonía móvil, que tratan de minimizar o incluso de negar el peligro de las radiaciones electromagnéticas para la salud pública.
Ni siquiera los numerosos y más que solventes estudios científicos sobre esta materia (que dan por seguro el incremento de la incidencia de la leucemia infantil y otras graves enfermedades) o las recientes recomendaciones de la Unión Europea al respecto parecen ser suficientes para que quienes tienen importantes intereses económicos en relación con las instalaciones y aparatos generadores de campos electromagnéticos (entre ellos, por supuesto, las líneas de Alta y Muy Alta Tensión) reconozcan la veracidad de tales estudios y dejen de presionar a las autoridades para evitar una legislación que, en beneficio de la salud pública, pueda mermar un solo céntimo de sus pingües beneficios. Ya se sabe, el poderoso caballero Don Dinero es capaz de deformar la realidad a su antojo y parece absolutamente inasequible a la verdad científica.
Por ello, por aquello de que vale más una imagen que 1.000 palabras, os dejamos hoy, sencillamente, con las instalaciones del artista Richard Box, creadas con miles de tubos fluorescentes dispuestos bajo líneas de alta tensión (semejantes a la Autopista Eléctrica proyectada en nuestros territorios), que se iluminan gracias a la energía residual emitida por tales líneas. Podéis saber más de tales instalaciones en el siguiente enlace, de donde hemos tomado las fotos: http://inhabitat.com/?p=24424.

Eco Art: Field of beams, Richard Box.

Durant anys hem lluitat perquè es reconeguin les greus afeccions dels camps electromagnètics per a la salut humana i el Medi ambient, malgrat això, de manera recurrent, ens trobem amb les afirmacions procedents de les empreses elèctriques i de telefonia mòbil, que tracten de minimitzar o fins i tot de negar el perill de les radiacions electromagnètiques per a la salut pública.
Ni tan sols els nombrosos i més que solvents estudis científics sobre aquesta matèria (que donen per segur l'increment de la incidència de la leucèmia infantil i altres greus malalties) o les recents recomanacions de la Unió Europea sobre aquest tema semblen ser suficients perquè els qui tenen importants interessos econòmics en relació amb les instal·lacions i aparells generadors de camps electromagnètics (entre ells, per descomptat, les línies d'Alta i Molt Alta Tensió) reconeguin la veracitat d'aquests estudis i deixin de pressionar a les autoritats per evitar una legislació que, en benefici de la salut pública, pugui minvar un sol cèntim dels seus avantatjosos beneficis. Ja se sap, el poderós cavaller "Don Dinero" és capaç de deformar la realitat a favor seu i sembla absolutament inassequible a la veritat científica.
Per allò que val més una imatge que 1.000 paraules, us deixem avui, senzillament, amb les instal·lacions de l'artista Richard Box, creades amb milers de tubs fluorescents disposats sota línies d'alta tensió (semblants a l'Autopista Elèctrica projectada als nostres territoris), que s'il·luminen gràcies a l'energia residual emesa per aquestes línies. Podeu saber més d'aquest tipus d'instal·lacions en el següent enllaç, d'on hem obtingut les fotos: http://inhabitat.com/?p=24424.

2 comentarios:

  1. Es interesant que coneixeu tambe alguns mitjans de reduir la tensio electrica. Alguns de ells son inclus casolans. De veritat?. Doncs si, paseu per la pagina http://investigar11s.blogspot.com/2011/07/entrevista-con-juan-luis-fernandez.html on el molt amable senyor fernandez us ho explica.

    Em trec el barret davant d'ell i espero que les seves iniciatives s'implementin. De pas ens treuriem tambe del damunt uns quants "transformadors" de alta i baixa tensio. Passeu i poseu atencio abans no li facin desistir ( fa poc que ja les companyies electriques li estan fent mobing per que desisteixi de les seves iniciatives) i ens hagem de quedar sols a la protesta a la contra i si amb solucions A FAVOR.

    ResponderEliminar
  2. Gracias por la información. Lo cierto es que todo esto demuestra hasta que punto son innecesarias las megainfraestructuras como las autopistas eléctricas, expresión pura del desarrollismo.

    ResponderEliminar