lunes, 20 de noviembre de 2017

"Matrix de l'extractivisme" Seminari internacional - Orient Mitjà i la Mediterrània: gas, petroli i infraestructures per servir a la Unió Europea: Barcelona, 25 y 26 de noviembre


Recogemos a continuación el mensaje que nos remiten nuestros compañeros del Observatori del Deute en la Globalització (ODG) invitándonos a participar en un interesantísimo Seminario Internacional, Matrix de l'extractivisme, que se celebrará los días 25 y 26 de noviembre en Barcelona, tal como podéis ver en el cartel y programa que acompañan a estas líneas (haced click en las imágenes para ampliarla).
Si podéis, no os lo perdáis. Entre otras cosas, como podéis ver en el programa, habrá un espacio dedicado a las herramientas colectivas para confrontar un conflicto ambiental.
Aprovechamos la ocasión para dejaros, al pie del post, con un enlace que informa sobre la obra de nuestro compañero del ODG Alfons Pérez La trampa global del gas: un puente al desastre, muy recomendable (desde la página a la que enlaza se puede descargar gratuitamente la obra en pdf)*.




Recollim a continuació el missatge que ens remeten els nostres companys de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) convidant-nos a participar en un interessantíssim Seminari Internacional, Matrix de l'extractivisme, que se celebrarà els dies 25 i 26 de novembre a Barcelona, tal com podeu veure en el cartell i programa que acompanyen a aquestes línies (feu clic en les imatges per ampliar-la).
Si podeu, no us ho perdeu. Entre altres coses, com podeu veure al programa, hi haurà un espai dedicat a les eines col·lectives per confrontar un conflicte ambiental.
Aprofitem l'ocasió per deixar-vos, al peu del post, amb un enllaç que informa sobre l'obra del nostre company del ODG Alfons Pérez
La trampa global del gas: un puente al desastre, molt recomanable (des de la pàgina a la qual enllaça es pot descarregar gratuïtament l'obra en pdf)*.



Seminari internacional - Orient Mitjà i la Mediterrània: 
gas, petroli i infraestructures per servir a la Unió Europea

25 i 26 de NOVEMBRE
Inscripcions "Seminari internacional Matrix de l'extractivisme + Formacions": https://goo.gl/forms/l2EYRBn7VE4I50GL2

El cap de setmana del 25 i 26 de novembre organitzem aquest Seminari Internacional amb quatre formacions a Barcelona.
Comptarem amb la presència de Nazanin Armanian, experta en conflictes geopolítics, indústries extractives i infraestructures, especialitzada en l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica. Estarà a càrrec de l'apertura de les jornades el dissabte al matí, amb una ponència inicial que farà un recorregut per l'Afganistan, passant per Iugoslàvia, Iraq, Sudan, Libèria, Iemen, Síria, arribant fins a Iran (propera parada), on la guerra pels recursos naturals entre les elits dels estats i/o les grans empreses, disfressada de bandera de "Salveu-nos del Mal", ha devastat la vida de dotzenes de milions de persones. Aprofundirem en com podem aturar aquest procés.
Després tenim una taula de debat amb companys i companyes vingudes de diferents territoris on farem una anàlisi de casos d'extractivisme al Nord d'Àfrica i la Mediterrània, de la mà de:
  • Mauro Chirenti, membre del No al Trans Adriatic Pipeline (No TAP), últim tram del megagasoducte Corredor de Gas del Sud, Azerbaijan-Itàlia.
  • Mohamed Zougari, membre d'ATTAC Marroc, treballant l'extractivisme i el fracking al Marroc.
  • Carol Coll, membre de la Plataforma Resposta al Midcat, el megagasoducte d'interconnexió Catalunya-França.
  • Alfons Pérez, investigador de l'ODG, treballant en extracció, infraestructures i conflictes socioambientals per servir a la Unió Europea.
Aquesta sessió del dissabte 25 de novembre al matí (de 10h a 14h) es celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Aula 2, al Carrer Montalegre, 5.
A la tarda (i al matí del diumenge) oferim un espai de Formacions en eines col·lectives per confrontar un conflicte ambiental
Quatre tallers simultanis dissenyats per dotar-nos d'eines per afrontar conflictes al nostre territori:
  • Incidència política: Irene González. Membre d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF).
  • Creativitat en l'activisme: Kevin Buckland. Artivist, membre de la Plataforma Resposta al Midcat.
  • Aspectes legals: Isabel Vilaseca Boixareu i Beatriz Felipe Pérez. Investigadores del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT).
  • Comunicació: Emma Avilés. Responsable de comunicació a l'ODG.
Les formacions (dissabte de 16h a 20h i diumenge de 10h a 14h) són a Lafede, al Carrer Tàpies, 1-3, Barcelona. 
El Seminari i les Formacions estan dirigides a membres d'organitzacions socials, ambientalistes i ecologistes, i a públic interessat en la temàtica.
Hem dissenyat els quatre tallers com espais interconnectats per enfortir els nostres coneixements, pràctiques i estratègies en el procés de transformació social i política. Recomanem per aquesta raó l'assistència els dos dies.
Comptarem amb pauses cafè i dinar per les persones assistents als tallers.
Nosaltres estem molt contentes amb aquesta proposta, ara tan sols ens faltes tu! :)

Inscripcions "Seminari internacional Matrix de l'extractivisme + Formacions": https://goo.gl/forms/l2EYRBn7VE4I50GL2

No hay comentarios:

Publicar un comentario